AJANKOHTAISTA JUURI NYT

Tällä sivulla on ajankohtaisia syötteitä, et tarvitse sovelluksia avataksesi niitä!

isännöinti helsinki hämeenlinna tampere
Mobiilisovellusta käyttäville järjestys on YLLÄ oleva.

Facebook, kymmenen viimeisintä artikkelia:

Mikäli haluat kommentoida tai ottaa osaa keskusteluun, niin sinun pitää avata itsellesi facebook-tili ja avata facebook.

Iltalehti 19.2.2021

Kartelliskandaali: Samoja Rooman-matkan nimiä istuu edelleen Isännöintiliiton piikkipaikoilla
Liiton mukaan kartelliepäilyissä kyse on organisaatioista, ei henkilöistä..

KKV epäilee isännöintialan kuutta yritystä ja liittoa kartellista.
Liitto sanoi, että johto on keskeisiltä osin vaihtunut.
Muutamia samoja nimiä johdossa edelleen on.

Isännöintiliitto tiedotti KKV:n tuotua kartelliepäilynsä julki, että tutkinnan kohteena olevan ajanjakson aikana toiminut liiton johto on keskeisiltä osin vaihtunut.

Samoja nimiä istuu kuitenkin edelleen osittain liiton johtopaikoilla. Jyrki Makkonen Realia Isännöinti Oy:stä on liiton 1. varapuheenjohtaja. Väitetyn kartellin aikaan Reim-isännöinnissä toimitusjohtajana toiminut Saija Hellgrén ja Makkonen ovat mukana työvaliokunnassa. Myös liiton hallituksessa istuva Saija Hellgrén irtisanoutui Reim-yhtiöstä lokakuussa 2019. Reim Hämeenlinnan toimitusjohtaja Marko Hellevaara oli tutkinta-aikana myös Isännöintiliiton hallituksessa. Hellevaara on tällä hetkellä mukana yhdessä Isännöintiliiton työryhmistä.

Toivo Korhonen on liiton nykyinen puheenjohtaja ja oli hallituksessa myös väitetyn kartellin aikana. Myös Tarja Korhonen oli hallituksessa 2014 ja toimii liitossa edelleen. Heidän edustamiaan yrityksiä ei epäillä kartellista.

Realia Services Oy:lle, Realia Group Oy:lle ja Realia Holding Oy:lle KKV esittää suurimpia 13,9 miljoonan seuraamusmaksuja. Selvästi yli puolet esitetyistä 22 miljoonan euron seuraamusmaksuista kohdistuu Realia Servicesiin. Realian Makkonen ja Reimin Hellevaara olivat mukana myös Rooman-seminaarissa toukokuussa 2014 hotelli Londra & Cargillissa, jossa KKV:n mukaan kartelli pantiin alulle ja pyrittiin sopimaan alan hintatason nostosta.

Realia Group pitää virheellisenä tulkintaa siitä, että isännöintialalla olisi toiminut kartelli.

Reim Group Oy:lle markkinaoikeudessa esitettävä seuraamusmaksu on 1,3 miljoonaa. Myös Reim on kiistänyt kartelliväitteet, kuten koko liittokin.

Kansainvälisesti on todettu kartellien nostavan hintoja 10-30 prosenttia. Sitä, voivatko taloyhtiöt saada korvauksia isännöinnin ylihinnasta, on vielä liian aikaista sanoa. Jos markkinaoikeus toteaa kartellin, yhtiöt voivat yrittää hakea korvausta, mutta niiden pitää esittää asiasta näyttöä.

Kiinteistöliittokin löysi omista materiaaleistaan viitteitä kartelliin.
... See MoreSee Less

Latausjärjestelmät nousivat kerrostaloyhtiöissä yleisimmäksi korjaus- ja ylläpitotoimeksi tulevalla viisivuotiskaudella.

Taloyhtiöiden korjausrakentaminen kasvaa ensi vuonna, mutta hyvin maltillisesti, ennakoi Kiinteistöliiton tuore korjausrakentamisbarometri.

Barometrin mukaan sähköautojen latauspisteet olivat mukana yhä useamman yhtiön suunnitelmissa. Latausjärjestelmät nousivat kerrostaloyhtiöissä peräti yleisimmäksi korjaus- ja ylläpitotoimeksi tulevalla viisivuotiskaudella.

– Hienoiset kasvuodotukset saavat taustatukea myös hallitusohjelmassa olevasta uudesta energia-avustuksesta asuinrakennuksille vuosille 2020–2022, arvioi Kiinteistöliiton pääekonomisti Jukka Kero tiedotteessa.

Kiinteistöliiton korjausrakentamisen Ilmapuntari osoittaa positiivista saldolukua pääkaupunkiseudulla, muualla Etelä-Suomessa sekä Pohjois-Suomessa.

Näillä alueilla oli hienoisesti enemmän sellaisia barometriin vastanneita, jotka ilmoittavat yhtiönsä korjausten olevan ensi vuonna kuluvaa vuotta suurempia kuin niitä, jotka arvioivat korjausten supistuvan.

Korjauslainojen saatavuus on barometrin lainarahatarjoustulosten perusteella jonkin verran heikentynyt.

Korjausrakentamisbarometri toteutetaan kaksi kertaa vuodessa.

Taloussanomat
... See MoreSee Less

ASUNTOJEN JA PIENTALOJEN energiaremontteihin voi saada vuoden alusta lähtien jopa 4 000 euroa tukea, jos hallituksen suunnitelmat toteutuvat. Asetusluonnos asuinrakennusten energia-avustuksesta lähti lausuntokierrokselle perjantaina.

Kerros- ja rivitaloissa avustuksen voi saada, jos energiatehokkuus on remontin jälkeen 20 prosenttia parempi kuin voimassaolevat säädökset nyt edellyttävät. Omakoti- ja paritaloissa energiatehokkuuden on parannuttava 30 prosenttia.

Avustusta voisi saada enintään 20 prosenttia remontin arvonlisäverottomista suunnittelu- ja toteuttamiskuluista.

Jos rakennus korjataan lähes nollaenergiatasolle, avustusta voi saada enintään 6 000 euroa.

Avustusta hakevan pitää esittää rakennusalan ammattilaisen allekirjoittama suunnitelma ja kustannusarvio keinoista, joilla rakennuksen energiatehokkuutta parannetaan.
Energiatehokkuutta voi parantaa millä tahansa ratkaisulla.
Toimenpiteet eivät saa aiheuttaa vaaraa tai haittaa.
Energiatehokkuuden parantuminen lasketaan vertaamalla remontin jälkeistä energiatehokkuutta rakennuksen rakentamisajankohdan tai uusimman käyttötarkoituksen muutoksen ajankohdan energiatehokkuuteen.
Energiatehokkuuden parantaminen osoitetaan energiatodistuksella.
Avustukset myöntää Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA.
Avustusta voitaisiin myöntää 1.10.2019 alkaen syntyneisiin suunnittelukustannuksiin ja 1.1.2020 alkaen syntyviin korjauskustannuksiin.
Avustushakemus liitteineen toimitettaisiin ARAlle ennen korjaustöiden aloittamista.
... See MoreSee Less

Rakennuksen omistajan tulisi järjestää asukkaalle mahdollisuus latauspisteeseen, mikäli asukas hankkii käyttöönsä sähköauton.

Sähköautoilua koskevan lakiluonnoksen mukaan kaikkiin uusiin tai laajasti korjattaviin asuinrakennuksiin, joissa on yli 4 pysäköintipaikkaa, täytyy tehdä jokaiselle paikalle sähköautojen latausvalmius vuodesta 2021 lähtien. Vaatimus koskisi myös asuinrakennusten pysäköintitaloja.

Rakennuksen omistajan tulisi järjestää asukkaalle mahdollisuus latauspisteeseen, mikäli asukas hankkii käyttöönsä sähköauton.

Ei-asuinkäytössä oleviin, uusiin tai laajasti korjattaviin rakennuksiin pitäisi asentaa latausvalmius vähintään puoleen pysäköintipaikoista, jos pysäköintipaikkoja on yli 10. Jos pysäköintipaikkoja on yli 20, tulisi latausvalmius asentaa vähintään puoleen pysäköintipaikoista ja latauspiste vähintään 10 prosenttiin paikoista.

Vuoteen 2025 mennessä kaikkiin muussa kuin asuinkäytössä oleviin rakennuksiin, joissa on yli 20 pysäköintipaikkaa, täytyisi asentaa sähköautojen latauspiste vähintään 10 prosenttiin pysäköintipaikoista.

Kaikkien latauspisteiden tulisi olla joko normaali- tai suuritehoisia.

Ympäristöministeriön ja liikenne- ja viestintäministeriön lakiluonnos on lausuntokierroksella.

Hallitus haluaa lisätä merkittävästi sähköautojen latausmahdollisuuksia. Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkosen ja liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin mukaan sähköautoilun osuutta liikenteestä täytyy lisätä, jotta liikenteen päästöt saadaan kuriin.

Lakiluonnoksessa esitettävät säädökset toisivat Suomeen arvioiden mukaan vuoteen 2030 mennessä 171 000 latauspistettä ja latausvalmiuden 621 000 pysäköintipaikkaan. Latausvalmius tarkoittaa pysäköintipaikan putkitusta tai kaapelointia niin, että siihen voidaan asentaa latauspiste myöhemmin.

KL
... See MoreSee Less

Suuri osa suomalaisten televisioista lakkaa toimimasta lähivuosina.

Vanha lähetystapa katoaa lähivuosina. Oman television toimivuus ainoaksi jäävän tekniikan kanssa on helppo tarkistaa.
Antennitelevisioverkoissa siirrytään käyttämään yksinomaan dvb-t2-lähetystekniikkaa, joka on teräväpiirtolähetysten edellytys. Vanhemmat televisiot eivät ole sen kanssa yhteensopivia.

Muutos koskee ainoastaan talouksia, joissa televisiota katsotaan antenniverkosta. Kaapeliverkossa olevat televisiot jatkavat toimintaansa normaalisti jatkossakin.

Oman television tai digiboksin toimivuus uuden tekniikan kanssa on helppo testata nykyisellään toimivassa laitteessa, jossa kanavapaikkoja ei ole järjestelty uudelleen. Jos kanavapaikalla 21 näkyy TV1, televisio on yhteensopiva hd-lähetysten kanssa.
Tämä edellyttää, että laitteeseen on viritetty kanavat, niiden paikkoja ei ole muutettu ja antenni on kunnossa.

Kanavapaikalla 21 sijaitsee TV1:n hd- eli teräväpiirtoversio, jota ei näy vanhemmalla dvb-t-lähetystekniikalla. Vastaavasti kanavapaikalta 22 löytyy TV2 HD ja paikalta 25 Teema/Fem HD.

Myös antenniverkon maksulliset kanavat näkyvät ainoastaan dvb-t2-yhteensopivilla vastaanottimilla.
... See MoreSee Less

Asuntokauppoja tehdään digitaalisesti jo päivittäin

SUOMESSA tehdään jo päivittäin asuntokauppoja digitaalisesti. Digitaalisen asuntokaupan palvelua tarjoava Dias aloitti toimintansa kesäkuussa.

”Tällä hetkellä kauppoja tehdään päivittäin, ja volyymit kasvavat koko ajan”, kertoo Diasin toimitusjohtaja Sami Honkonen.

Diasin omistavat Tomorrow Tech, Aktia, Danske Bank, OP ja S-Pankki. Honkonen kertoo, että yhtiöllä on sopimukset OP:n, Nordean, Danske Bankin, Handelsbankenin, Aktian ja S-Pankin kanssa, jotka yhdessä ovat noin 90% asuntolainamarkkinasta. Sopimukset on myös kaikkien suurimpien kotimaisten välitysjärjestelmien, kuten Alman Kiven ja Sanoma PDX:n, kanssa, ja merkittävä joukko kiinteistönvälittäjiä, kuten OP Koti, Kiinteistömaailma, Bo LKV, Remax ja Blok käyttävät palvelua.

”Saamamme palaute asiakkailta on ollut todella positiivista. Yksi välittäjä kertoi tehneensä kaupat puolukkametsässä”, Honkonen kertoo.

HELSINGIN Sanomat julkaisi torstaina 10.10. jutun asuntokaupan digitalisoitumisesta. Juttu sisälsi kuitenkin useita virheellisiä tietoja.

Jutussa kerrottiin Asiakastiedon asuntokauppapalvelusta, jonka Asiakastieto aikoo tuoda vuoden lopussa Suomeen. Kirjoituksessa mainittiin, että palvelu on välittäjille maksuton, mutta tosiasiassa se on maksuton niille välittäjille, jotka ovat jo valmiiksi Asiakastiedon asiakkaita. Jutussa oli myös maininta siitä, että Asiakastieto olisi pankeista riippumaton yritys, mutta tosiasiassa sen osakkeenomistajiin kuuluu lukuisia pankkeja.

ASIAKASTIEDON palvelu on käytössä Ruotsissa, mutta siellä ei kuitenkaan lainsäädännön takia voi tehdä kauppoja täysin sähköisesti, vaan ostajan, myyjän ja välittäjän täytyy edelleen kokoontua allekirjoittamaan kauppakirjat.

Suomeen Asiakastieto aikoo tuoda palvelusta erilaisen version, jossa etäallekirjoittaminen on mahdollista. Diasin kautta kauppakirjat voi allekirjoittaa jo nyt täysin etänä.

Isoista pankeista ainakaan Danske Bankilla, Osuuspankilla, Aktialla ja S-Pankilla ei ole toistaiseksi sopimusta Asiakastiedon kanssa palvelun käyttämisestä. Pankkien mukaan palvelun käyttöönotto vaatii tuotehyväksyntäprosessin.

Nordealla on sopimus pilottikauppojen tekemisestä Asiakastiedon kanssa, ja Handelsbanken kertoo pohtivansa palvelun käyttöönottoa.

HS
... See MoreSee Less

Yhä harvempi nuori asuu omistusasunnossa, osoittavat Tilastokeskuksen tuoreet tiedot. Omistusasuminen on vähentynyt kaikissa nuorissa ikäluokissa, mutta erityisesti 30–34-vuotiaiden keskuudessa. 30–34-vuotiaiden asuntokunnista enää alle puolet asui omistusasunnossa vuoden 2018 lopulla, kun kymmenen vuotta sitten tällaisia asuntokuntia oli 58 prosenttia.

Vastaavasti vuokra-asuminen on yleistynyt erityisesti alle 40-vuotiaiden keskuudessa. Suhteellisesti eniten kasvaa asuminen niin sanotuissa vapaarahoitteisissa vuokra-asunnoissa eli ilman valtion tukea rakennetuissa asunnoissa.

Kaikista asuntokunnista omistusasunnossa asui kuitenkin yhä 63 prosenttia vuoden 2018 lopussa. Kymmenen vuotta sitten omistusasujia oli 66 prosenttia.

Vuonna 2018 ensiasunnon ostajien keski-ikä oli 28,8 vuotta.

STT
... See MoreSee Less

Uskomaton hissiepisodi. Maksaakohan hissien käyttäjät myös sähköstä, huollosta ja esimerkiksi siivouksesta erikseen ja onko tässä huomioitu myös verotusta lisäävä arvon nousu?

Taloyhtiön ilmoitus hämmentää: hissin käyttö kiellettiin 2 asunnolta – Isännöintiliitto: Menettely täysin laillista
Jos vähemmistö maksaa hissin, sillä on oikeus rajoittaa hissin käyttöä.

Twitterissä ja Linkedinissä kiertää päivitys, joka on herättänyt runsaasti hämmennystä ja huvitustakin. Kyseessä on taloyhtiön seinään kiinnitetty lappu, jossa kielletään hissin käyttö kahden asunnon asukkailta ja heidän vierailtaan.

Kuvan jakanut henkilö pohti talonyhtiön tilaa: uskaltavatko asukkaat tulla edes asunnoistaan ulos? Hän on antanut kuvan Taloussanomien julkaistavaksi.

Perusteena hissin käyttökiellolle on se, että taloyhtiön osakkaat ovat rahoittaneet hissihankkeen henkilökohtaisesti. Kyseisten asuntojen omistajat eivät ole hankkeeseen osallistuneet.
Isännöintiliiton lakiasiantuntija Jaana Sallmén uskoo, että hanke on toteutettu niin sanottuna osakasvähemmistöhissinä. Taloyhtiöön on puuhattu hissiä aiemmin, mutta sen taakse ei ole saatu enemmistöä. Vähemmistö osakkaista on kuitenkin halunnut sen ja rahoittanut hankkeen itse.

– Tällaisessa tapauksessa käytön rajoittaminen on mahdollista. Yleensä se tehdään lukitsemalla hissi. Vain siitä maksaneilla on oikeus avaimeen.

Vaikka vähemmistö päättäisikin rahoittaa hissin itse, se tarvitsee tällaisessakin tapauksessa taloyhtiön luvan ja yhtiökokouksen pitää käsitellä hanke.

Sallménin mukaan liiton tietoon tulee harvoin tietoa kiistoista hissin käytöstä.

Aiemmin aika paljon hissejä toteutettiin Sallménin mukaan vähemmistön puuhaamina hissihankkeina. Nykyään ne ovat harvinaisempia. Tuolloin saatettiin sopia, että hankkeesta ulos jääneet osakkaat saivat tietyin kustannuksin saada hissin käyttöönsä myöhemmin.

Ennen vuoden 2010 lakiuudistusta asunto-osakeyhtiölaissa ei määritelty tarkkaan hissihankkeen kustannusten jaosta. Uudessa laissa määrättiin, että taloyhtiössä pitää saada yli puolet osakkaista hankkeen taakse. Lisäksi yläkerrosten asukkaat maksavat suhteessa enemmän hissistä.

– Katsottiin, että hissi vaikuttaa enemmän yläkerrosten kuin alakerrosten asuntojen arvoon.

Juttu Taloussanomista.
... See MoreSee Less

Yksi tehokas keino vähentää ilmastopäästöjä on saanut liian vähän huomiota!

Riittävä sisälämpötila talvella on 21–22 astetta. Syysiltoina voi laittaa villasukat jalkaan ja sytyttää kynttilöitä.

KESKUSTELU ilmaston­muutoksesta tuskin jättää ketään kylmäksi. Yksi ahdistuu ja toinen suuttuu, koska ei haluaisi muuttaa elin­tapojaan. Siitäkin voi kiistellä loputtomiin, mikä merkitys yksittäisen ihmisen teoilla ylipäätään on.

Poliitikot vastaavat isoista linjoista, mutta he myös reagoivat kansalaisten toiveisiin ja vaatimuksiin. Yksittäisten ihmisten teoilla on sitä suurempi mer­kitys, mitä suurempi joukko ihmisiä muuttaa toimintaansa.

OMIEN hiilipäästöjen vähentäminen on varmasti helpointa silloin, kun siitä hyötyy itse ja hyödyn voi mitata vaikkapa rahassa. Kohtuullisuus elämäntapana tarkoittaa myös säästöjä omassa taloudessa.

Julkisuudessa on puhuttu paljon lihansyönnistä, autoilusta ja lentämisestä, mutta yksi todella iso asia on saanut vähemmän huomiota. Liikkumisen ja syömisen ohella ilmastopäästöjen merkittävä lähde on asuminen.

Asumisen ilmastopäästöistä kuin myös kustannuksista suuri osa tulee lämmityksestä. Esimerkiksi Helsingissä rakennusten lämmitys on suurin päästöjen aiheuttaja.

Pääkaupunkiseudun rakennuksista valtaosa lämpiää kaukolämmöllä, jonka energianlähteenä käytetään edelleen kivihiiltä. Ensi vuosikymmenellä kivi­hiilestä yritetään päästä eroon, mutta saamme ihailla Hanasaaren ja Salmi­saaren hiilikasoja vielä vuosia. Muutosta odotellessa taloyhtiöissä ja kodeissa voi tehdä paljonkin oman hiilikuorman vähentämiseksi.

Asuntoa ostaessa kannattaa tutkia taloyhtiön energiatodistus. Se kertoo, paljonko energiaa kuluu ja miten rakennusta lämmitetään.

Taloyhtiöissä jokainen osakas voi vaikuttaa siihen, että energiankulutusta hillitään esimerkiksi perusparannusten yhteydessä. Tiiviimmät ikkunat tarkoittavat myös mukavampaa asumista.

PATTERIEN termostaatit pitäisi puhdistaa säännöllisesti, jotta ne toimivat hyvin. Termostaattia ei pitäisi myöskään peittää millään, kuten verhoilla.

Riittävä sisälämpötila talvella on 21–22 astetta. Lämpötilan laskeminen yhdellä asteella tuo viiden prosentin säästöt lämmityskuluissa. Liian kuumassa myös nukkuu huonosti.

Syysiltoina voi laittaa villasukat jalkaan ja sytyttää kynttilöitä. Jos siitä huolimatta viluttaa, voi vaikka hakeutua lähelle toista ihmistä ja pyytää, että lämmitä minua.

HS
... See MoreSee Less

Kiinteistö 2019 -tapahtuma

Kiinteistömessut 2.-3.10.2019 Kiinteistömessut on kiinteistöjen ylläpidon ja korjausrakentamisen suurin ammattitapahtuma Suomessa. Messukeskus Helsinki | Aukioloajat: Ke 2.10. klo 9-19 ja To 3.10. klo 9-17
... See MoreSee Less


Instagram, 20 kuvaa selityksineen tai videota:

Mikäli haluat kommentoida tai tykätä kuvia, niin sinun pitää avata itsellesi instagram-tili ja avata kyseinen alla oleva media tai avata instagram.

Twitter:

Avasimme juuri twittertilin ja ohjaamme syötteen tänne lähiaikoina.
Twittertili
Twitter on yhteisö- ja mikroblogipalvelu, jonka käyttäjät pystyvät lähettämään ja lukemaan toistensa päivityksiä internetissä. Tekstipohjaiset viestit eli tviitit (tai twiitit), voivat sisältää korkeintaan 280 merkkiä, paitsi japanin-, korean– ja kiinankieleisillä käyttäjillä, joilla on edelleen käytössään 140 merkkiä.[2] Käyttäjien on mahdollista lähettää ja vastaanottaa päivityksiä Twitter-verkkosivuston kautta, tekstiviesteinä, RSS-syötteenä tai erilaisten sovellusten kautta. Palvelun käyttö internetissä on maksutonta.

Twitter julkistettiin vuonna 2006, ja vuonna 2017 sillä oli arviolta 330 miljoonaa aktiivista käyttäjää.

 

AJANKOHTAISTA JUURI NYT

Blogi

Vastuuisännöinti Oy, isännöitsijätoimisto. Isännöinti Helsinki Hämeenlinna Tampere. Tarjoamme myös kiinteistönvälitystä, energiatodistuksia ja paljon muuta.