AJANKOHTAISTA JUURI NYT

Tällä sivulla on ajankohtaisia syötteitä, et tarvitse sovelluksia avataksesi niitä!

isännöinti helsinki hämeenlinna tampere
Mobiilisovellusta käyttäville järjestys on YLLÄ oleva.

Facebook, kymmenen viimeisintä artikkelia:

Mikäli haluat kommentoida tai ottaa osaa keskusteluun, niin sinun pitää avata itsellesi facebook-tili ja avata facebook.

Aktia ennustaa korkojen nousun näkyvän asuntolainoissa ensi syksynä
Lähivuosina korot nousevat 0,5-1 prosenttiyksikköä, arvioi pääekonomisti Schauman.

Euriborin nousu näkyy suomalaisille asuntovelallisille vasta ensi syksynä.Esko Jämsä / AOP

STT

Korkojen nousu näkyy suomalaisten asuntolainoissa ensi syksynä, ennustaa Aktia.

Pankin pääekonomisti Heidi Schauman arvioi tiedotteessa, että lähivuosina korot nousevat 0,5-1 prosenttiyksikköä. Schauman arvioi kehitystä maltilliseksi, ja hänen mukaansa äkillistä käännettä ei ole odotettavissa.

Nollakorkojen aikakauden on arvioitu päättyvän ennemmin tai myöhemmin. Lokakuun lopussa Nordea arvioi, että Suomen yleisin asuntolainakorko eli 12 kuukauden euribor kääntyisi plussalle jo keväällä.

Aktian Schauman arvioi, että 12 kuukauden euriborin nousu näkyy suomalaisille asuntovelallisille vasta ensi syksynä.

Euroopan keskuspankin odotetaan myös nousevan.Tulevaisuudessa väijyvä korkojen nousu ei Aktian mukaan ole vielä näkynyt suomalaisten innossa ottaa asuntolainoja.

– Asuntokauppa käy yhä ja asuntojen hinnat noudattavatkin viime aikojen trendiä, jossa pääkaupunkiseudun ja kasvukeskuksien hinnat nousevat, mutta syrjäisempien seutujen asuntojen hinnat laskevat, Schauman kertoo tiedotteessa.

Hypoteekkiyhdistys puolestaan arvioi viime viikolla, että asuntomarkkinoilla on odottava tunnelma. Hypon asuntomarkkinakatsauksen mukaan kauppa käy kitsaasti, hinnat polkevat paikallaan myös pääkaupunkiseudulla ja ostoaikeet ovat taloustilanteeseen verrattuna vaisuja.
... See MoreSee Less

Onnea kaikille isille 11.11.2018🌹 ... See MoreSee Less

Kiinteistöliitto tiedottaa

Tulorekisteriin ilmoitettava taloyhtiön maksamat hallituspalkkiot ja palkat
Julkaistu: 31.10.2018

Ensi vuoden alussa käyttöön tuleva tulorekisteri tuo muutoksia myös asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöiden palkan- ja palkkioiden maksuun.

Tammikuun 2019 alusta lähtien riittää, että ilmoitus maksetuista palkoista ja palkkioista tehdään vain yhteen paikkaan eli uuteen tulorekisteriin. Ilmoittamisen aikataulu kuitenkin nopeutuu, sillä tammikuusta lähtien ilmoitus on annettava jo viiden kalenteripäivän kuluessa maksupäivästä. Ilmoitus on pääsääntöisesti annettava sähköisesti.

Taloyhtiön on ilmoitettava tulorekisteriin myös taloyhtiön hallituksen jäsenille maksetut kokouspalkkiot. Jos taloyhtiö maksaa hallituksen jäsenille kustannusten korvauksia esimerkiksi oman puhelimen käytöstä tai kilometrikorvauksia, myös nämä korvaukset on ilmoitettava tulorekisteriin. Samoin ilmoitettava on tilin- ja toiminnantarkastajien palkkiot silloin, kun ne maksetaan henkilölle suoraan. Jos tarkastuspalkkio maksetaan tilintarkastusyhtiölle, palkkioita ei tarvitse ilmoittaa.

Isännöitsijän palkkiot ja remonteista maksetut korvaukset on ilmoitettava, jos isännöitsijä tai remonttipalvelua tarjoava yritys tai henkilö ei ole ennakkoperintärekisterissä. Taloyhtiö voi tarkastaa ennakkoperintärekisteriin kuulumisen yhtiötietojärjestelmän sivuilta.

Satunnaisista palkkioista ilmoitus vain maksukuukausilta
Ilmoitusvelvollisuus koskee myös satunnaisena työnantajana toimivia taloyhtiöitä. Satunnaisen työnantajan on kuitenkin annettava tulorekisteriin erillisilmoitus vain niiltä kuukausilta, joilta se maksaa palkkoja tai kustannusten korvauksia.

”Jos taloyhtiö maksaa koko vuoden hallituspalkkiot esimerkiksi 15. joulukuuta, eikä muita palkka- tai ansiotuloja ole vuoden aikana maksettu, yhtiön tulee tehdä ainoastaan yksi ilmoitus. Tässä tapauksessa ilmoitus olisi tehtävä 20.12. mennessä”, kertoo Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen.

Kiinteistöliiton talous- ja veroasiantuntija Juho Järvinen muistuttaa, ettei pieni taloyhtiö välttämättä maksa vuoden aikana lainkaan varsinaisia palkkoja tai palkkioita. Sen sijaan pienessä, ilman huoltoyhtiöitä toimivassa taloyhtiössä voi olla käytäntönä maksaa hallituksen jäsenille kilometrikorvauksia, kun he hoitavat taloyhtiön asioita ja käyvät ostamassa esimerkiksi talven hiekotushiekat tai vievät ruohonleikkurin huoltoon.

”Nämä matkakustannukset kuuluu myös ilmoittaa tulorekisteriin”, Järvinen sanoo.

Kaupparekisterin tiedot ajan tasalle
Ilmoituksen maksetuista palkoista ja palkkioista sekä korvauksista voi tehdä tulorekisteriin esimerkiksi isännöitsijä tai hallituksen puheenjohtaja. Ilmoituksen tekeminen edellyttää, että ilmoittajalla on yhtiöjärjestyksen mukaan nimenkirjoitusoikeus ja että henkilö on merkitty yhtiön tietoihin kaupparekisterissä.

”Kannattaa siis tarkistaa, ketkä voivat tehdä ilmoituksen taloyhtiön puolesta ja varmistaa, että kaupparekisterimerkinnät ovat kunnossa”, Pynnönen kehottaa.

Ilmoitusvelvollisuus maksetuista palkoista ja palkkioista koskee asunto-osakeyhtiöiden ja kiinteistöosakeyhtiöiden lisäksi myös kiinteistöjä omistavia yhdistyksiä ja säätiöitä.

Lisätiedot:

Kristel Pynnönen, apulaispäälakimies

puh: 09 1667 6361

Juho Järvinen, talous- ja veroasiantuntija

puh: 09 1667 6361

Kiinteistöliitto
... See MoreSee Less

Hei. Minulta kysyttiin eilisessä taloyhtiön kokouksessa energiatodistusten laadinnasta blogiini liittyen ja lupasin laittaa siitä infoa.

Energiatodistuksen laatijan pätevyys on lain edellyttämä. Energiatodistuksen saa laatia henkilö, jonka pätevyys on todettu ja voimassa, joka on rekisteröity energiatodistusten laatijoista pidettävään rekisteriin ja jonka osalta toiminnan harjoittamisen yleiset edellytykset täyttyvät (Laki rakennuksen energiatodistuksesta 50/2013 12 §).

TUTKINTO
Perustaso Rakennus-, talotekniikka- tai energiatekniikka-alan ylempi korkeakoulututkinto tai ammattikorkeakoulututkinto taikka aikaisempi rakennusinsinöörin, rakennusarkkitehdin, lvi-, kone- tai sähköinsinöörin, lvi- tai sähköteknikon taikka rakennusmestarin tutkinto. Tutkinnon korvaavaksi työkokemukseksi hyväksytään vähintään kolmen vuoden työkokemus rakennusten energiatehokkuuteen liittyvissä tehtävissä

ENERGIATODISTUSREKISTERI

Tässä tiedot omasta pätevyydestäni.

Pätevyyden voimassaoloaika 15.12.2016–15.12.2023

Tommy Jansson
... See MoreSee Less

Kiinteistöalan Vuosiseminaari

Mikä Kiinteistöalan Vuosiseminaari on?

Kiinteistöalan Vuosiseminaari kokoaa alan toimijat ja asiakkaat yhteen. Seminaarissa käsitellään laajasti koko alaa koskevia asioita ja keskitytään myös eri osamarkkinoiden toimintaan. Seminaarista löytyy aiheita niin sijoitus-, rahoitus-, rakennus- kuin palveluliiketoiminnankin toimijoille. Vuosiseminaarissa ajankohtaiset ja kiinnostavat puheenvuorot yhdistyvät tehokkaaseen verkostoitumiseen. Seminaarissa puhutaan alan haasteista ja uusista ratkaisuista tuoreista näkökulmista sekä pohditaan toimialan tulevaisuuden suuntaviivoja.
Kiinko on järjestänyt Vuosiseminaaria vuodesta 1995 alkaen.

Kenelle Kiinteistöalan Vuosiseminaari on tarkoitettu?

Vuosiseminaarin osallistujat ovat kaikkien kiinteistöihin liittyvien toimijoiden johdon ja asiantuntijatason edustajia.
Miksi Kiinteistöalan Vuosiseminaariin pitäisi osallistua?

Jos toimintaasi liittyy rakennus, toimitila, liiketila, varasto, asunnot, niihin liittyviä palveluita, kiinteistöihin sijoittamista tai niiden rahoittamista, on Vuosiseminaarissa juuri sinua koskevaa asiaa. Seminaari antaa myös mahdollisuuden tavata kaikki alan vaikuttajat yhdellä kertaa.

14.-15.11.2018

Tampere-talo, Tampere

Osallistumismaksu

1350 € + alv 24%
... See MoreSee Less

Vahingonkorvausvastuut taloyhtiössä

16.10.2018 17.00 Wanha Walimo, Walimo-sali

Vahingonkorvausvastuut taloyhtiössä -koulutusilta 16.10.2018

Aika: Tiistai 16.10.2018 klo 17.00-19.00 (kahvi 16.30)
Paikka: Wanha Walimo, Walimo-sali, Vesijärvenkatu 25, Lahti

17.00 Avaus, toiminnanjohtaja Hanna Koskela, Kiinteistöliitto Päijät-Häme

17.15 Howden Finland Oy:n edustaja Antero Miikki
- Taloyhtiön ja hallituksen vastuuvakuutus

18.00 Vanhempi lakimies Minna Anttila, Kiinteistöliitto
- Millä perusteella vahingonkorvausvastuut voi syntyä
- Mistä vahingoista vahingonaiheuttaja vastaa
- Miten vahingonkorvausvastuulta voi välttyä

19.00 Päätössanat

Tervetuloa hallituksen jäsenet, puheenjohtajat, isännöitsijät ja muut asiasta kiinnostuneet.

Tilaisuus on maksuton jäsentaloyhtiöiden edustajille.
... See MoreSee Less

Aika päivittää vastuunjakotaulukot, autamme tilaamisessa.

Taloyhtiön vastuunjakotaulukko 2018 - osakkaalle ja asukkaalle

Selvitä kunnossapitovastuut helposti ja nopeasti – ja varmasti oikein!

Uudistunut Taloyhtiön vastuunjakotaulukko 2018 esittää huoneiston kunnossapitovastuut selkeästi taulukkomuodossa ja runsaasti kuvitettuina. Jokaista rakennetta, osaa ja laitetta koskeva vastuunjako avataan piirroskuvin, joiden värityksestä selviää yhdellä vilkaisulla, kuuluuko kunnossapitovastuu osakkaalle vai yhtiölle.

Opas on kauttaaltaan päivitetty ja täydennetty. Vastuukohtia on lisätty entisestään, mm. eri-ikäisten kylpyhuoneiden seinä- ja lattiarakenteet, peilikaappi, seinä-wc ja portaat, ja kuvia on huomattavasti aiempaa enemmän.

Opas perustuu voimassa olevaan asunto-osakeyhtiölakiin, ja sen ovat laatineet yhteistyössä Suomen Kiinteistöliiton ja Kiinteistöliitto Uusimaan lakimiehet ja insinöörit.
... See MoreSee Less


Instagram, 20 kuvaa selityksineen tai videota:

Mikäli haluat kommentoida tai tykätä kuvia, niin sinun pitää avata itsellesi instagram-tili ja avata kyseinen alla oleva media tai avata instagram.

Twitter:

Avasimme juuri twittertilin ja ohjaamme syötteen tänne lähiaikoina.
Twittertili
Twitter on yhteisö- ja mikroblogipalvelu, jonka käyttäjät pystyvät lähettämään ja lukemaan toistensa päivityksiä internetissä. Tekstipohjaiset viestit eli tviitit (tai twiitit), voivat sisältää korkeintaan 280 merkkiä, paitsi japanin-, korean– ja kiinankieleisillä käyttäjillä, joilla on edelleen käytössään 140 merkkiä.[2] Käyttäjien on mahdollista lähettää ja vastaanottaa päivityksiä Twitter-verkkosivuston kautta, tekstiviesteinä, RSS-syötteenä tai erilaisten sovellusten kautta. Palvelun käyttö internetissä on maksutonta.

Twitter julkistettiin vuonna 2006, ja vuonna 2017 sillä oli arviolta 330 miljoonaa aktiivista käyttäjää.

 

AJANKOHTAISTA JUURI NYT

Blogi

Vastuuisännöinti Oy, isännöitsijätoimisto. Isännöinti Helsinki Hämeenlinna Tampere. Tarjoamme myös kiinteistönvälitystä, energiatodistuksia ja paljon muuta.